Over Renata

Ik ben Renata Juskiewicz -Schuuring, ik ben geboren en opgegroeid in Polen. Tot mij 19e groeide ik op binnen een communistische regering waar de grote nadruk lag op participatiesamenleving met het oog op familie autonomie. Toen ik in Nederland kwam heb ik een kleine culturele shock ervaren en kwam ik met een verzorgingsstaat in aanraking, met het oog op Ik- autonoom. Men vroeg mij : wat wil je ? En wat denk je ? Ik moest mij opnieuw inleven met de vragen die ik kreeg. Als een Poolse die aangeleerd heeft niet makkelijk op te geven, ging ik de wegen bewandelen die op mijn pad kwamen, met veel leergierigheid. Ik maakte op mijn manier alles voor mijzelf mogelijk met de overtuiging dat het leven mij geeft wat ik nodig heb. Ik wilde graag Relatie Therapeut worden, maar toch ben ik Verlies en Rouwtherapeut geworden. Achteraf omdat ik mijn eigen uitgestelde rouw moest integreren in mijn levensverhaal door mijn bestaande identiteit te transformeren naar een nieuwe identiteit. Ik voelde dat mijn innerlijke navigatie ontregeld was en ik stelde mij steeds vaker de existentiële vragen: wie ben ik, wat is mijn ware identiteit, waartoe leef ik nog, waarheen gaat mijn leven, omdat ook ik ben wat ik heb verloren. In mijn zoektocht kon ik mij verbinden met mijn innerlijke zelf en dat maakte mij onvoorwaardelijk, present, compassievol en authentiek naar mijzelf en ook in relatie tot een ander.

 

Wat zeggen mensen die ik ken over mij

 

Je zegt niet veel maar als je iets zegt is het raak. Je bent een Power vrouw, Je straalt zekerheid uit, heel prettig in de omgang, voel me ook serieus genomen.

 

Je straalt rust uit, jouw interactie met de client is open en empathisch, je maakt een evenwichtige indruk, je kunt rustig en adequaat handelen.

 

Jouw groeiende vrijheid om te voelen wat je voelt, te denken wat je denkt en radicaal echt te zijn, gun je ook aan anderen.

 

Wat zeggen mijn partner en mijn kinderen over mij

 

Prachtig mens, eigenwijs, lieve moeder maar niet perfecte moeder, betrokken, af en toe dominant.

 

Relevante opleidingen

 

  • Poolse theologische Hogeschool/ specialisatie: De zin van zingeving- sensitief werken met religie en levensbeschouwing

  • HBO- Pedagogiek ( 1e jaar) in Nederland

  • HBO-SPH (Bachelor) in Nederland

  • Post- HBO opleiding IAG in Nederland

  • Post HBO opleiding Verlies en rouwtherapie (SAU) in Nederland